21538
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21538,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
Sweelinck Festival

Op 16 oktober 2021 was het exact 400 jaar geleden dat Nederlands grootste componist Jan Pieterszoon Sweelinck (1561-1621) in Amsterdam overleed.

Simon Groot nam in 2012 het initiatief deze datum niet ongemerkt voorbij te laten gaan en vatte het ambitieuze plan op een Sweelinck Festival te organiseren.

Van 16 tot 24 oktober 2021 vond het Sweelinck Festival dan ook plaats. Precies tussen de lockdowns. MBT was een van de hoofdsponsors en deelt graag met u de resultaten.

In bijgevoegde documenten kunt u het verslag van alle activiteiten van het Sweelinck Festival nalezen:
de tentoonstelling in het Stadsarchief, het Sweelinck Magazine oplage 5.000, het symposium i.s.m. het  Orgelpark, vele concerten, workshops, kindervoorstelling, community zang, een Sweelinck wandeling. Het waren fantastische en leerzame dagen, en op PR gebied hebben we mooie resultaten geboekt. Met dank aan de sponsoren, de partners voor het vertrouwen en bureau ReineKwint en Simon Groot voor alle energie en liefde die werd geïnvesteerd.

Sponsoren: Prins Bernhard Cultuurfonds, Dioraphte, MBT, AFK, August Fentener van Vlissingenfonds, Zabawas, Gemeente Amsterdam.

Sweelinck Magazine

Het festival is voorbij maar Sweelinck leeft voort in het magazine. Een magazine geheel in het teken van Sweelinck met verdiepende artikels, interviews en interessante informatie.

Het Sweelinck Magazine is tot stand gekomen in samenwerking met Allard Pierson en Organisatie Oude Muziek, onder de bezielende redactie van Sytze van der Veen en artistiek leider Simon Groot. Met bijdragen van o.a. Ton Koopman, Simon Groot e.v.a. Prijs: €10 (excl. €4,50 verzendkosten). Als u het Magazine wilt ontvangen kunt u een mail sturen naar info@mbtoonkunst.nl.

Foto’s Sweelinck Festival

Fotografen: Rogier Boogaard en Co Broerse

CONTACT

Voor vragen:

  Adres

  Eerste Oosterparkstraat 7 II
  1091 GT Amsterdam

  Telefoon

  06-29248675

  E-mail